Sastojci:
- 2 šalice naribane mrkve
- 1 1/2 šalica brašna
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1 šalica biljnog ulja
- 4 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice nasjeckanih oraha (opcionalno)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu.
- U velikoj zdjeli umutite jaja s uljem, šećerom i smeđim šećerom dok ne postane kremasto.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
- Postepeno dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Umiješajte naribanu mrkvu i orahe (ako koristite).
- Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
- Ohladite tortu prije rezanja i posluživanja.
– Marija