Marlinarije recepti & recenzije restorana Pretplati se
PopularnoSlatko

Torta od mrkve

1 Min. čitanja

Sastojci:

  • 2 šalice naribane mrkve
  • 1 1/2 šalica brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1 šalica biljnog ulja
  • 4 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice nasjeckanih oraha (opcionalno)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu.
  2. U velikoj zdjeli umutite jaja s uljem, šećerom i smeđim šećerom dok ne postane kremasto.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
  4. Postepeno dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Umiješajte naribanu mrkvu i orahe (ako koristite).
  6. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
  7. Ohladite tortu prije rezanja i posluživanja.

– Marija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)